A gyümölcs lelkét kínáljuk

Kik vagyunk?

A Marillen több, mint 30 éve működő, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő élelmiszeripari kisvállalkozás. Ügyfeleink minőségi termékeink, megbízható és rugalmas működésünk, valamint több évtizedes tapasztalatunk miatt választanak minket.

Ez idő alatt erős kapcsolatot építettünk ki hazánk jelentős gyümölcs és zöldség termelőivel és más, európai partnerekkel, akik a prémium minőségű termékeink alapját biztosítják. Emellett a gyümölcs alapanyag egy részét a saját, 60 hektáros gyümölcsösünk biztosítja. A gyümölcsösünkben meggyet, kajszibarackot, őszibarackot, szilvát termesztünk. 2022-től a gyümölcsösünk egy részében megkezdjük a bio termesztésre való átállást.

Széleskörű termékpalettánk és több évtizedes gyártási tapasztalatunk teszi lehetővé az állandó és új igények teljeskörű kiszolgálását.

Magyarországi Kóser Felügyelet logó
Taam Kosher logo
Energy_efficiency
Marillen_logo_ketsor

Történetünk

A Marillen Gyümölcsfeldolgozó Kft. története több, mint 30 évre nyúlik vissza: 

Kezdetek

A Lenin Mg. Termelőszövetkezet megkezdi a gyümölcsfeldolgozó üzem építését. Év végén a gyümölcsvelő gyártás elkezdődik a Termelőszövetkezet keretein belül.

Marillen Kft.

Megalakul a Marillen Gyümölcsfeldolgozó Kft., a cég megkezdi önálló működését, kezdetben az üzemet bérli a Termelőszövetkezettől, majd 1993-ban megvásárolja.

Gyümölcsös

Az első kajszibarack fák telepítése a kiskunfélegyházi gyümölcsösben. Következő évtől megkezdtük a BIO termékek gyártását SKAL Biocontrol ellenőrzés mellett.

Hűtőház

Megépül a hűtőház első üteme, 5 hűtőkamra és 1 fagyasztva tároló. Kiskunfélegyházi gyümölcsös bővítése 22 hektárra.

ISO 9001

Beüzemelésre kerül a 6. hűtőkamra, és a szakaszos gyorsfagyasztó. Elkezdődik a fagyasztott gyümölcsök, zöldségek gyártása. Bővül a termékkör, elkezdődik a sütésálló sütőipari töltelékek gyártása. Bevezetésre kerül az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer.

Termékpaletta

Elindul a fluidizációs rendszerű fagyasztás a hűtőházban, IQF gyümölcsök, zöldségek gyártásával.

60 Ha

60 hektárra bővül a gyümölcstermesztés a matkópusztai gyümölcsös telepítésével.

FSSC 22000

Bevezetésre kerül az FSSC 22000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer.

Bővítés

Bővítjük hűtőházunkat, fagyasztókamra és fluidizációs fagyasztó kapacitás növelésével.

Kérdése van?

Írja meg nekünk termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdését és munkatársunk 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!